Singles day , Black Friday , Sinterklass , Hollanda'da 3 Haftalık kapanma

 

Copyright



Merhabalar.


Yukarıdaki başlıkların bazılarını  geçen sene de atmıştım.  Sinterklass geri döndü.  Kendisi bugün Ispanya'dan yurda giriş yaptı. her cumartesi ufak çocukların ayakkabılarına hediyeler bırakıcak.  


Sint

Black Friday  26 kasımda yapılacak Alış-veriş çılgınlığı... Bi çok firma öncelikli giriş için Kayıt yapıyor. Yoksa websitesine bile girişinde bekleticekler.


Singles Day Türkiye'de de 11 Kasımda yapılan alışveriş çılgınlığı. Bu alışveriş indirimlerinden ihtiyacım olan bi  ürünü Aliexpress'ten sipariş ettim. ihtiyacım olan bi ürünü uygun fiyata sipariş ettim. 


Hollanda'da geçen hafta K:apalı alanlarda Maske zorunluluğu gelmişti. Şöyle bi durum var, Siz internetten bir form doldurup eşinize bile imzatabildiğiniz bu form ile Maske kullanamam diye form ile gezip maskesiz gezebiliyorsunuz. Normalde kimse kimseye masken neden yok diye karışmaz, Anca Handhaving diye tabir edebilecğeimiz Zabıta amirliği polis gibi kişiler bu formu sorabilir. Yoksa ceza yiyebilirsiniz. 


Cuma akşamı Basın toplantısı ile 3 haftalık kapanma ve yeni kurallar geldi. Aslında  bu 3 haftalık kapanma ve kurallarda hedeflenen aşılanma oranının artması hedefleniyor.

Süpermarket hariç bi çok yere girip çıkmak için QR kodlu aşı olunduğunu gösteren uygulama ve kimlik kontrolü  ile mümkün.  Artık PCR test  ile Restoranlara da girişleri durdurma yönünde hedefler.  çünkü insanlar çakma PCR test sonuçları ayarlayıp kötüye kullandılar. 


Restoranlar'da artık daha erken saatte kapanacak.  ( saat 20:00 de ) Cafe ve barlar ise saat 19:00 da kapanacak. Tek geri gelmeyen kural ise Avondklok dedikleri gece sokağa çıkma yasağı. o konuda bildiğiniz gibi bir çok eylem olmuştu.


1.5 metre kuralı geri geldi. Sosyal mesafe korunacak. 


Hastane çalışanları Booster Aşı alacak. ( takviye aşı )


Futbol müsabakaları ise seyircisiz oynanacak.  Mümkün mertebe herkesin evden çalışması isteniyor .


Evlere de 4 kişi üstü misafir gelemeyecek...



Daha detaylı başka bir blogta görüşmek üzere.


Sağlıklı günler.


Andaç




Yorumlar