Türkiye'den geri Dönüş Pcr testi - Hızlı Test - Kısaca Deneyimler

 

copyright...

Merhabalar. Dün itibari ile Türkiye'den döndük. 

Yazımın 1. bölümü  için dilerseniz buraya tıklayın ...



Corona döneminde seyahat etmek ciddi bir risk. her ne kadar vakaa sayıları azaldı ise de işyerimizden zar zor kopartığımız yurt dışına çıkma iznini (  Hollanda özgür bi ülke ama Corona zamanı insanlar artık herşeyi menejerler ile paylaşmak zorunda hissediyor.  Bu yüzden işini kaybedenler var. )  ayrıca  turuncu listedeki bir ülkeye seyahat  cidden riskli. bizim işimizin bile kaybetmemize neden olabilirdi ki bu da corona zamanı azalan iş seçenekleri ile bize ileride maddi sorunlara yol açabilirdide. o yüzden Dürüstlük en büyük erdem diyor geçiyoruz efendim.

Çocuğumuzun doğumu sonrası Babaannesi, akrabaları  ve  2. ülkesi olan Türkiye'yi görmeliydi. Corona bitecek diye çocuğumuzun Yürümesini bekleyemeyecektik.  Bizde tüm planlamaları yapıp gittik. iyi ki de  gitmişiz. Bu seyahat bana bir başka blog'ta  yazacak olacağım geleceğimiz için bir şekillendirme de oldu.


Buradan Türkiye'ye giderken 72 saatlik bir test gerekiyordu ve uçuşumuza 12 saat kala sonucunun negatif olduğunu öğrendik ve ertesi gün Türkiye'ye uçtuk. Türkiye'de ise daha hızlı idi. Risk almamak için Havalimanında  yaptırdık. E nabız ve   E devlet üzerinden sonuçlara ulaşabiliyor yada telefon ile sonuçları alabiliyorsunuz. pozitif iseniz size telefon ile geri dönüş yapıyorlarmış... ( Kaynak Medifama

Gidişteki Sunexpress'in uçuş 75-80  % dolu idi diyebilirim. Normalde daha az kişi bekliyorduk.  uçuşlarımız 1 veya 2 kere değiştiğinden çıkarırımımız bir kaç uçuşun birleştiği idi. Dönüşte ise 25% dolu bir uçuş gerçekleştirmemiz de Karantina kuralları ve  Hollanda'nın  Türkiye'yi hala Turuncu alarm listesinde bulundurmasına bağladık.  Hollanda hala  Türkiye'mize  Karantina ve Test zorunluluğu uyguluyor. Bu Almanya'da 6  Haziran'dan itibaren değişti ve oralardan uçuşlar çokca artıcaktır.  2 komşu AB ülkenin düşündürücü kararlarını anlamsız bulduk. Neyse konuyu dağıtmadan  3 saat süren  hızlı bir uçuş sürdü.  uçuşta  yanyana Bi 3 lü sıra bizim sıra idi . herkesi aralıklı oturtmaya çalıştılar. Hem gidiş hem de dönüşte Profesyonel Sunexpress ekibine teşekkürü borç biliyoruz.  Çünkü azalan işler nedeni ile  Kaliteli ve daha rahat bir uçuş için diğer havayolları şirketleri ile yarıştıkları çok bariz idi. 

Türkiye'de geçen zamanı diğer blog'ta yazıcağım için sadece Pcr testleri ve onun verdiği stres ve kaybedilen zamanı yazıp bu blog'u kısa kesicem.  Önemli not : 1 haziran 2021 itibari ile Hollanda Türkiye'den son 72 saatte gerçekleşmiş bir test istemesine rağmen bana Labaratuvar görevlisi son gün gelmemi 24 saat geçerli bi test almam  gerektiğini ve aksi halde  çift test için boşuna 2 katı para ödeyeceğimi söyledi. Aslen Holland 2 test istemiyor ama bizim Görevliler , uçuş yetkilileri güncellenmiş sayfaları pek takip etmediğine şahit olduk. ama olsun, Türkiye'deyiz deyip kafaya takmadan geçiyoruz.

 Bu aralar PCr testleri 75-85 Euro arası ( seyahat dökümanı ile beraber )  Türkiye de ise bu 250 tl. Gayet uygun.  Her ülkenin uyguladığı test ve karantina süreleri farklı. Sinovac aşısının pek de kaale almadığına da şahit olduk. Aşı olup Pcr testi olması gerekenlerin yakınımlarına da gördük. ( izmir için Pcr testini Dış hatlar Gelen katında yaptırdık herkese ordan yaptırmasını ve raporunu 7/24 açık olan medifama şirketinden alabileceğini ve memnun kalacağına emin olduğumuzu belirtmek isterim ) 

Amsterdam'a geldiğimizde Pcr test sonuçlarımız incelendi. Bize giriş için 3 sayfa olan bi form doldurmamız için Sunexpress bangosundan verildi fakat çok ironik uçuşu gerçekleştiricek olan vatandaşlar Türk, ve uçulan  ülke Hollanda ama form  sadece ingilizce idi.  



Aynı formu 4-5 dilde yanyana sorular yazmak mümkün iken   ayrıca aynı formun Hollandacası  varken yada Bi çok  Gurbetçi Türk ailenin ve yolcunun  bundan bi haber olması ile bi çok insan uçuş öncesi ben ne yapıcam diye gerildi... 

  Biz ingiliz diline hakimiz ama uçuşu gerçekleştiren 2 ailenin formunu ben doldurdum. Bi hanım efendi büyük bi  aile grubana tarif ederek şurası bu burası bu diye açıklamak zorunda kaldı.  Hem corona var hem insanlar sosyal mesafe maske uygulayacak ama hemde uçuşu gerçekleştiricek çoğu  yolcunun bilmediği bir dilde seyahat etmesi istenicek.  Gerçekten üzücü ve düşündürücü.   Bu formlar ( belki aşağıda paylaşırım ) uçuş sırasında Kabin görevlileri ile tarafından doldurulup doldurulmadığı kontrol edildi. işin komik yanı bu formları eve getirdik. ne birisi inceledi ne de bunları bi kutuya attık.
sayfa 1 


sayfa 2



meşhur  Kimsenin dolduramadığı formun 3. sayfası...




Yazımı sabırla okuduğunuz için teşekkürler.  Türkiye Hollanda arası yolculuk yapıcaklara iyi uçuşlar diler, Herkese sağlıklı günler dilerim. imla hataları için kusura bakmayın hem çocuk bakıyor hem ev işleri ile anca bu kadar diyorum. imla takıntısı olan okumasın ( dermişimmm ) 


Saygılar 


Andaç





form NL




Yorumlar