Pandemi'de Türkiye Seyahati - PCR Test - Türkiye'ye giriş formu


Merhabalar

Bugün itibari ile Yıllık iznimizden 2 hafta kullanıp Türkiye'ye aile ziyaretine gidiceğiz. Tabi Pandemi döneminde çıkan yeni kurallar çerçevesinde PCR testleri zorunluluğu vardı. Bu bir çok Yurt dışında yaşayan kişi için bir engel oldu. Bugün bir Pcr test en ucuzu kişi 70- 80 euro. Bugün kalkışlı pegasus uçuşu - Amsterdam - Sabiha Gökçen arası 42 Euro.  Kişi başı git gel en az 100 - 120 Euro PCr testine ödüyorsunuz. Buda büyük bir külfet.

Neyse. Bu dediklerimizi randevu yaptırıp aldık. Covid Negatif raporlarımızı ve online olarak doldurmamız gereken Türkiye'ye Giriş Formu nu doldurup çıktılarını aldık.

En son geçen sene Eylül ayında uçuş yapmıştık. Şimdi  Kızımızın doğumu ile ilk defa 2 buçuk kişi olarak seyahat edeceğiz.  Umarız kazasız belasız  kolay bi uçuş olur.

Bu arada Corendon ile yaptığım rezervasyonlar iptal oldu. Adamlar kafasına göre uçuşu iptal ettiler. Charter olarak çalıştıkları için Sizlere kendilerini pek tavsiye etmem. Sun express te  gidiş dönüş uçuşlarımızın günlerini  değiştirdi. Sanırım bir kaç uçağı  bir güne birleştirdiler.

Hollanda'da süper bi hava var bi kaç gündür ve herkes çok mutlu. çünkü  cidden çok kötü ve soğuk bir kış geçti diyebilirim. Nisan'da kar yağan bir sene oldu. son 2-3 haftadır da yağmur fırtına ve gri günler geçirdik.


Türkiye'yi ve basını takip ediyorum ve hiç te hoş olmayan şeyler duyuyoruz.  Enflasyon ve ekonomi de kötü ve insanların  çoğunun mutsuz olduğunu biliyorum. Bugün Türkiye'ye  vardığımda eminim hayatından bezmiş bir gümrük / Pasaport  memuru ile karşılanıcağıma maalesef eminim. Bu  genelde hep öyle  oldu.

Size olan biteni dönüş blog'um da yazarım.

Esen kalın.


Andaç

 

Yorumlar