Het Dragen van een mondkapje is verplicht ! Maske takmak zorunlu...



 TR : Maske takmak zorunludur / Copyright






Herkese Güneşli bir kış gününden merhabalar.

2020 Yılına veda etmek üzereyiz.  Black Friday şükürler olsun bitti. Her yerde izdiham vardı ve Maske kullanımı o zaman zorunlu değildi ( bazı mağazalar maskesiz almıyordu bazısı alıyordu ) Eminim  '' Corona '' bunu beğenmiştir.

95 Euro limiti !

Yeni korona kuralları içerisinde  kapalı alanlarda maske zorunlu  Açık alanlarda maske zorunluluğu yok. Kapalı alanda maske takmama cezası da 95 .

Birde Hollanda'da 95 euro çok özel  bir limit. 95 Euro üzeri cezalar Sabıka kaydınıza işlenir ama bu rakamın altındaki cezalar sicilinize işlenmez.  Bi ceza  ve kural hazırlarken bunu kaale alıyorlar.


Sinter Klaas haftaya ülkeyi terkediyor. Bu sene  coşkusuz bi şekilde kutlandı. isteyen evine Sinter Klaas ve Piet davet etti.  Bunu da Randevu şeklinde yapabiliyorsunuz. Bu aralar  Piet artık komple çikolata renkli değil ama suratında  bi nevi kir yada  dumandan kaynaklanan sözde bir ''  is '' izini simgeleyen  kamuflajımsı siyahı şeklinde geziniyor. artık her yerde de bu şekilde. bu konu çok uzun bir  konu o yüzden buradan detaylı bakabilirsiniz.



Copyright... 

Yaratıcılık....  
Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi Geleneksel bir Temaşe olan Sinter Klaas için ''  Drive-Thru  '' olarak kutlamaya başladılar. Araba Sinter klaas ve Piet ve hediye paketlerine yaklaşır el sallar vs sonra geçişini yapar gider diğeri gelir. Çocuklar Sevinir vs. Kısaca hikaye şu , iyi olan çocuklara hediye getirirler. Hediye bırakmadan evvel ( Bu tamamen kendi Ailesinin planladığı bi senaryo )  camı bi kaç kez tıklar ve Hediye için çocuk veya çocuklar mutlu olurlar. 

Hafif makyajlı Piet... 





Bugün 1 aralık.  Güneşli bir kış günü.  Ama ciddi ciddi havalar aşırı soğudu. Yerlere Tuz dökülüyor. 



Şimdiden tadına doyamadığımız bir Yaz mevsimini hatta Son baharı bile özledik. Corona kuralları  ve karantina zorunluluğu yüzünden Hollandaya kitlendik diyebilirim.








Sağlıklı ve Güneşli günler dileğim ile.

Andaç.

 




 

Yorumlar