Bir Maymun Çiceğimiz eksikti.... Nihayet bi Ev tuttuk!

 


Merhaba Millet. Umarım keyfiniz yerindedir.


Covid-19 akabinde Rusya-Ukrayna Savaşı ve şimdide Monkey pox denilen Maymun çiceği virüsü çıktı başımıza. umarım en hafif şekilde atlatılır.


Vikipedia'ya göre Ölümcüllük oranı 1% imiş.  Hollanda'da bir kaç vaka belirmiş ve şüphelenseniz dahi resmi kaynaklara bunu bildirme zorunluluğu gelmiş. Evlerden ırak olsun.



Kısacan son  6 hafta neler yaptım.


Paskalya Bayramı sonrası Sevgili Kralın Doğum günü ve akabinde  Canımız ciğerimiz Anneler günü ile alakalı Tema çalışmaları yaptık. Bu dönemlerde işler çok yoğun oluyor o yüzden sıkı bir çalışma dönemi oldu buraları biraz boşladım. 


Size bahsettiğim evler değil ama bir başka ev için 1. sıraya girdik. Ona da gerekli evrakları hazırlayıp ev anahtarını bekleme durumundayız.  Bu taşınma ile alakalı başka bir blog yazacağım. ilginç olaylar ve ilginç durumlar söz konusu. Taşınacağımız evin mutfak, banyo ve tuvaleti seçilecek onları zevkimize göre seçme hakkı tanındı, bu bize çok ilginç geldi. Türkiye'de var mı öyle Ev sahibi gireceğin evi senin zevkine göre  yaptıran?


Ev demişken  geçen  parke almaya gittik, ünlü Praxis mağazasına. oradan bi izolasyon malzemesi seçtim. baktım internette daha ucuz. Adamlara bak internet bu daha uygun, sen aynı fiyata ver senden alayım dedim. satış temsilcisi de menejerini aradı, bi şekilde bize ürün üstünden bir 20% indirim verildi. Halbuki satın aldığım ücrette son indirim hali mevcuttu ve indirim yapılması blokelenmişti. Yani onlar başka aldığım bir üründen indirimi ona yansıttılar. Neymiş, Hollanda dahi olsa extra indirimini kovala... ayak üstü 75 Euro indirim çok mutlu ediyor insanı. 


Bu arada Hollanda'da bazı aldığınız ürünleri evinize o gün götürmek zorunda değilsiniz. Firmaya 10% bir ödeme yapıp fiyat sabitlersiniz. onlarla konuşun müsaitliğe göre 2-3 depoda sizin için bekletirler. 


Size hemen diğer blog'ta Ev kiralama ile alakalı bir başka blog atıcam.


Selamlar Sevgiler.





Yorumlar