Kısa Türkiye ziyareti ve yeni seyahat Kuralları ve normalleşme. Bebeği olan uçmasın. SAW Havaalanı keşmekeşi

 



Selam millet.

Umarım herşey yolundadır.


Biz  şükür iyiyiz.  Kısa bi Türkiye tatilimiz vardı, buraların deyimi ile Lang weekend weg yani  uzun bi haftasonu gezisi diyorlar. , Perşembe'den pazartesi arası bi seyahat oldu.


öncelikle Yukarıda Bebeği  olan  uçmasın ne alaka ondan bahsedicem. Bi bebeğiniz yoksa ve konu ilginizi geçmiyorsa direkt '' Yeni Seyahat kuralları ve Yasakların kaldırılması ''  başlığına geçin. konu sıkıcı gelebilir.


lokasyan olarak  uygun olduğu için Sabiha Gökçen Havaalanı'nı kullanıyoruz.  Çalışanları bakımından iyi bi havaalanı fakat  bi çok eksiklikleri ve karışıklıkları da söz konusu. Bahsediceğim şeyleri buraya rahatlamak için yazmıyorum,  kendilerine de iletişim kanalları ile yazdım. 


kısaca SAW /  iata kodlu havaalının sitesinin en altında ne kadar hizmet varsa yazmışlar ama bişeyi unutmuşlar. Aile / Bebek odası...


copyright. 

yukarıdaki resim Schippol'daki Bebek odası. içeride beşik, ailenin kendine ait odası, bebek maması ısıtmak için mikro dalga ve bez değişim masaları mevcut. Bunlar ülkemizde bi çok AVM'lerde var. ama Mikro dalga fırın yok. 

Neyse daha önceden toz bebek maması alıyorduk ve bi yerlerden sıcak su rica ediyorduk,  yada çay parası ödeyip sıcak su alıyorduk. Sağ olsun herkes yardımcı oluyor konu bebek olunca. Ama neden biz birilerinden Sıcak su dilenelim ki? yada toz içecek değil ama hazır Süt var elimde ve kaynar su ile karışım olamayacağı için sana mikro dalga fırın lazım hemde 30-40 saniye bi kullanım ama yok. 

Uluslarası bi havaalanı ve yıllık kapasitesinin 25 milyon olduğu bahsediliyor fakat bir Aile odası yada mikro dalga fırını yok!!! 

diyeceksin ki Andaç evden termos getir.  ama işte bilmiyorsun, bu imkanı ve hizmeti bekliyorsun. Bi havalimanı kendini geliştiremiyor mu ? ilk defa şikayet eden ben miyimdir ?

Siz genç ve bebeğiniz yok yada solo yolculuk yapıyorsunuz  bu sizin için dert olmayabilir ama çocuk ile bebek ile seyahat ile daha konforlu bi yolculuk için bu bi gereklilik. Ayrıca yolcuların bi çoğu yabancı ve avrupa'dan, o halde mikro dalga kullanımı da bildiğiniz gibi çok fazla. Belkide sizin bir mikro dalga'da ısınan yemeğiniz var ve mikro dalga fırın gerekli.

Neyse mc donalds'dan başladım, yok yada yardımcı olmuyorlar. Sonra Turkish Airlines Cip salonuna Hollandalı eşim gitti. Hayır yok yada yardımcı olmuyorlar. çok mu dert andaç, denedik ve çocuğa soğuk süt içirdik.   pekala bu sefer oldu ama eksiklik ... Sizin böyle bi durumunuz varsa hazırlıklı olun. Kimbilir yazdığım  Talep emaili sonrası bi yere mikrodalga fırın koyarlar umarım.

bu havalimanında bi kattan en alt kata inmek için 2 asansör değiştirmelisiniz.  bu yine asansör kullanmak zorunda olan aileler için bi sıkıntı. Genelde haklı olarak ilk öncelikliler sakat ve yaşlılar ve özel hizmet ihtiyacı olan hastalar. bu çok doğru ama hem asansör sayısı az hemde bi kerede istediğiniz kata inemiyorsunuz. ( yada çıkamıyorsunuz )

gelelim 300 küsür nolu olan en alt  kattaki Biniş katına...  Buradaki kapılarda corona kapma olasılığınız çok fazla. koskoca memleket ama kapılar ve bekleme alanları bildiğiniz rezillik. kıç kıça dip dipesiniz.  Bunu yeni fark etmedim ama bu konuda bi aksiyon almamaları beni şaşırttı.  neyse bu konu bukadar.

Yeni Seyahat kuralları ve Yasakların kaldırılması

Omikron varyantı ile corona daha bulaşısı oldu ama bi yandanda çok hafif atlatılan bir virüs oldu.

Hollanda geçen salı aldığı karar ile AB ülkeleri dışına gidiliyorsa eğer ( bu kararı İngiltere ve Fransa'da almış ) Aşılarınız hatta Booster aşınız olsa dahi sizden PCR testi istiyor. Pekala bunu check in görevlisi hariç kimse istemiyor. Daha evveldende belirli bloglarda bunu belirttim. Sağlık açığı diyelim. Sizde corona virüsü olsa havalanında online yada self check in  yapıp direk biniş yapmaya gidin ne Hollanda'da kontrol eden var ne birşey.  ayrıca uçakta doldurtulan formlar var bu formlar hiç bi zaman birileri tarafından toplanmadı yada kontrol edilmedi.  uçakta sürekli dağıtıyorlar ama kağıt masrafı sadece...

konuyu değiştirmeyelim , pekala pcr negatif olsanız dahi 5 gün karantina istiyor Hollanda fakat yarın ben iş başı yapıcam. Eşimde bugün işe gitti.  Bunlar hep prosedür. 2 sene evvel olsa iş yeri mıymıy yapardı yada aksiyon alırdı ama şimdi artık herkesin Corona ile alakalı bi fikri var.

18 şubattan itibaren QR kod ile restoran ziyaretleri kalktı. Aşılı ve aşısız herkes restoranlara gidebilecek ve saat 01:00 e kadar açık kalabilecek restoran ve barlar. şuan saat 20:00 ye kadar açıklar ve QR kod ile giriş yapılabiliyor.

Yine 1.5 metre kuralı kalkıyor.

25 şubattan itibaren kapalı alanlarda Maske kullanımı nihayet kalkıyor. 

Hollanda'da dışarıda hiçbir zaman maske kullanılmadı. umarım Türkiye'de bi yayın yapar ve dışarıda maske takmayı kişiye seçim hakkı olarak verir. insanlar birbirlerinin maskelerinin takıp takmadığına bakıp tartışma/ kavga arıyorlar.   Temiz hava'da maske takmak saçmalıktır. Hangi Tıp kuralı bana dışarıda maske tak diyorsa anlamsız buluyorum.

Hollanda'da dışarıda açık havada maske hiç kullanılmadı demiştim.  gerekte yok. içeride maske kullanımı yine kişiye bağlı kimse kimse ile tartışamaz sende niye  maske yok diye (  istisnalar olmuştur )  Umarım corona azalarak biter ve normal hayata dönüş yaparız.



son olarak Corona , parça malzeme eksiklikleri ve Küresel krizler.. Rusya- Ukrayna sorunları petrol gaz ve bilimum enerji piyaasını da alt üst etti.

Artık yeter.  bu güzel dünyayı kendimiz ne hale getiriyoruz. 2022 yılında hala savaş nidaları, koskoca adamlar... 



Buraya kadar sabır ile okudu iseniz teşekkür ederim. imla hataları oldu ise affola.

Yazmamı istediğiniz şeyler olursa email atın.

Mutlu günler diliyorum.

Andaç.

iletişim :  dj_sammy248@yahoo.co.uk









Yorumlar