Hoş Geldin 2022 . Beste Wensen Allemaal

 

@copyright


1 ocak 2022. Güneşli bir  Kış günü... Her  Milletten insanlar yine Scheveningen'e gidip geleneksel Don ( Mayo ) ile denize girme adetini gerçekleştirdi. 

Copyright



Hepimizi yoran bir başka yılı daha devirdik. Öncelikle Herkese Mutlu  Sağlıklı bir Yeni Yıl diliyorum.
  
Corona booster aşılarının yapılacağı bir yıl. Umarım yeni yeni Corona versiyonları gelmez.  Afrika'dan Omicron geldi deniliyor ama Afrika'nın bundan haberi var mı. Gerçekten de Corona kuralları her ülkede uygulanıyor mu. Yada Hollanda tamamen kapalı iken Sırbistan'da insanlar kafe restoranlarda çatlıyor patlıyorlar mı ? Ya da Türkiye'de yada Tanzanya'da insanlar sosyal mesafe uyguluyorlar mı? Curaçao'da sokağa çıkma yasağı uygulanıyormuş ama saat 03:00 ile 05:00 arası... şaka gibi...  herkes aşılandı mı? inanılmız bir Bilgi kirliliği ve Corona riyakarlığı dönüyor .

Açıyorum youtube'den, gezginin biri Afrika ülkesinde ne corona ne maske ne sosyal mesafe... Açıyorum sosyal medya'yı herkes çatlıyor patlıyor yeni yıl gecesi. Tabiki de insanları eğlenmesini görmek güzel ama cidden bi kural var mı? kural sadece uygulayana mı? Adam pikniğe gitmiş mangal başında maske takıyor. Maske korusa korusa mangal dumanından korur. 

Bu kadar karamsar başlamak istemezdim ama biz  Hollanda'da tam kapanma yaşıyoruz. açık bi yer yok. Herkes evlerinden işine yapabiliyorlarsa evden çalışıyorlar. Geçen bi uçak bileti rezervasyonu için aradık, kadın evden çalışıyor arka tarafta çocuğunun ağlaması vs. böyle ilginç bi anekdot.




Havai fişek..  Yasak ama..

Yasaklandı ama Havai fişekler yine durmadı. Karpit bombaları, insan kendini  savaş alanında sanıyor.   Yeni Yıla saatler kala başlayan ama gece sabaha kadar gitmeyen gürültüler. yap abi 1 saat sonra yat. yok olmaz. Her yeri yaklamıyız. Geçen eve posta gelmiş, Çöp kutuları elektronik kart ile açılıyor ve merkezden kilitlenip açılabiliyor. Yıl başı gecesi saatler evveli çöpleri kilitliyoruz  diye posta atmışlar herkese. şu saatlerde kilitli nedeni ise insanlar çöp kutularını patlatıyorlar. Gençler ve Vandalist gruplar.

Maalesef 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti.  özel bi çatapat sistemi nedeni ile gencecik yaşta eğlenicek iken arkasında yas bıraktı. çok üzücü. 

Bi sürü insan Belçika'ya bunlardan almaya gittiler. Hatta alış-veriş yapmaya da. Belçikalılar isyan ediyorlarmış, bıktık Hollandalılardan gelip alış-veriş yapıyorlar diye bunalmışlar. 

Belçika Havai Fişek dükkanları önlerindeki yoğunluk


Belçika'da dükkanlar açık. insanlar normal yaşamına devam ediyor ama Hollanda, Almanya ve Belçika'ya gitmeyi serbest bıraktı. madem serbest sende aç dükkanları... 

Kumarhane gibi yurdum...


Neler olmuş Serhat neler...Bi ülke düşünün parası sürekli yoyo gibi değişiyor. inanılmaz şeyler olmuş ve tepkilerde inanılmaz. 


Ne zaman işler yoluna girecek ?

pekala Andaç ne zaman işler yoluna girecek ...  Bundan 1 buçuk yıl evvel Türk kuaförüne gittim beni sahibi olan kişi faslı berbere emanet etti. Bozuldum tabi  , iki çift laf edicez diye geldik sen orda tıraş ol gibisinden ama iyi ki de olmuşum ,1 adam iyi bi berberdi 2 de muhabbet ettik ( Hollandaca ) adam bana şey diyor, Ya diyor Hollanda ne kadar düzgün kurallar ile donatılmış bir ülke değil mi diyor. 

Evet... Doğru. işte bizim ülkemizde bu kuralları herkes doğruya doğru uygulayınca bizde de işler yoluna girecek.

Eşit, Adil, Hak edenin işi kaptığı ( Geçen  mülakatı geçemeyen kpss birincisi geldi aklıma ) herkesin vergisini  ödediği ,  Yetkililerinde halk'a hak etttiği değeri   verdiği ve hak ettiği muameleyi gösterdiği  zaman  işler yoluna girecek.

Malum  Türkiye'de dolar 18 oldu  ürün fiyatları arttı ama dolar düştü ürün fiyatı düşmedi...  

Galeriye gidip araba yok deniliyor, Adamlar arabaları garajlara ve park yerilerine koymuşlar araba satmıyorlar. 

Bazen düşünüyorum bu ülke'deki her ülkeden gelmiş bireyler  var ve hepsi mutlu bunların. hepsi bi şekilde geçiniyor. Farklı dinlerden farklı ülkelerden ama gelmişler ortak bi payda'da ve dilde buluşmuşlar ve yaşıyorlar.   Bizim yapamadığımız şey bu.

Yeni yıla başlarken yaptıklarım ?


Uzun zamandır yapmak istediğim şeyler vardı. bunlardan biri Email listelerinden çıkmak. evet bir sürü bültene nasıl bilmem ama üye olmuşuz. Türkiye ve Hollanda hatta başka ülkelere gittiğimde kullandığım Wifi'lerden bile bi çok şeye üye olmuşum.

Tek tek hepsinden ayrıldım. kimisi bi haftaya listeden çıkarıcaz dedi kimisi ise anında bültenlerden çıkarttı. Ayrılın bu bültenlerden. eğer çok ilgilendiğiniz ve kampanyasını ciddi ciddi kaçırmak istemediğiniz firmalar varsa bunlarda kalın ( mesela ben özellikle ucuz uçuş kampanyası takip ediyorum )   takip etmediklerinizin zorunda değilsiniz ve  diğerlerinden ayrılın derim. Vakit kaybı. Hayat cidden kısa ve  bunları gözden geçirip çöp kutusuna atmak için ayrılan zamana bile .ok  yazık. ben yaptım ve kendimi huzurla dolu buldum.

Yeni yıl piyango biletimiz vardı . Hiç birşey çıkmamış. :D

3 aydır vakit bulamadığım kirli arabamızı yıkadım. iç dış efsane bi yıkama oldu. Dün akşam Barut izleri vs ile araba bildiğin boyası zımpara kağıdı gibiydi. şuan mahallenin belkide kasabanın en temiz arabası bizde. Yeni yıl  Temiz araba. Email bültenlerinden de ayrıldık.

Yarın iş yerinin geleneksel yıl başı sayım günü. Zorunlu balans sayımı   var ve hanımla beraber gidicez. ayrıca yarın öğlen  için  benden çokca  yaşlılardan daha evvel bir Corona Booster aşı randevusu ayarladım.  Bunu da sistemin size verdiği tarihi kabul etmeyip çıkıp bir daha girip bir daha  randevu yoklayıp elde edebilirsiniz. neyse Umarım sıkıntısız atlatıcam o aşıyıda.

Son olarak Hollanda Türkiye'ye seyahat yasağı getirmiş yani Türkler gelmesin diyor. Sanırım Türkleri korumak için alınmış bir karar. Eminim Türkiye Hollanda'dan 10 kat daha güvenli corona konusunda ama Hollanda işte.. karar almış,  omicron'u koruma için ama Fransa tamamen omicron varyantı yerleşik hale geçmiş ülke iken fason ve saçma kararlar alabiliyorlar. işi gücü olanlar gelip gidebilecek tabi ama Turistik olarak Hollandaya gelmeyi bahar'a kadar unutun derim.


Beste Wensen yani herkese iyi dileklerimle.

Sağlıcakla kalın.












Yorumlar