Ekim ayı Hollandası , Neler değişti ? Enflasyon Covid-19 işyeri yardımlarının sonu - Hollanda Turistik vizesi

 

© görseller telif hakkına sahip olabilir



Selamlar

En son  alakasız bir blog sonrası geri döndüm.


2 Ekim 2021, Gri , bulutlu ve sağanak yağışlı bir Güney Hollanda günü.

Güz geldi ama Kış gibi ...


Hollanda 1 Ekim 2021 itibaren Covid-19 yardımlarına son verdi. İşletmelere ve Covid 19 dan etkilenmişler yardım almışlardı ama şu saatten sonra Hollanda tamamen normalleşme yönünde devam ediyor .  


Hollanda'da Covid-19 ile ilgili çok az kural kaldı.

Biz burada maske takışı yapmıyoruz. Sadece Toplu taşıma ve Hastane'nin belirli bölgelerinde ve havalimanında maske takılıyor. Aksi halde birde  arzu edenler takıyor.

Şuan için bir restoran'da yemek yemek için ya PCR testi yada 2 aşı olunmuş bir karekod barkoda ihtiyaç var.  Her restoran girişinde bunlar kontrol ediliyor. Buna uymayan bir restoranı geçen hafta kapattılar. Duyduğuma göre 2-3 ihtar sonrası kapatıyorlarmış.  ama Hollanda'da kurallara hep dikkat ederler . Çalıştığım yerin Food Corner diye tabir ettiğimiz bölümünde işler azaldı ve Vatandaş çalışanlara çıkışıyor bazen. Bu da üzücü. Devletin koyduu nadir kurallardan biri ona da riayet etmeli .


Stadyumlarda maça gidicekseniz yine pcr testi  yada Aşı karnesi ( çift aşı olduğunu gösteren bir karekod barkod ) gerekli. o şekilde maçlar full taraftar ile izleniyor.


Enflasyon...

Evet, herşeye az az da olsa zam geliyor yada gramaj azaltılıyor.  Bu covid-19 ile beraber Almanya'da sene itibari ile böyle yanılmıyorsam 4% enflasyon Avrupa için çok büyük bi rakam özellikle Almanya için. Hollanda her nekadar 3% enflasyon açıklasa da bu dediklerinden daha yüksek bu fihat farklılıkları cidden hissediliyor. ama nihayetinde bizim karnımız yine doyuyor ve yine yeteri iş var. yine arz talep dengesi var. Bi şekilde akıyor hayat.


Alkol indirim engeli.

Hollanda Haziran 2021'de aldığı karar ile , Alkolun tüketilmesini indirgeyecek bir kanun ile  Alkollü içceceklerde 25% altına indirim yapmayı yasakladı.  Eskiden 10 euro olan bi kasa Amstel birası şimdi 13 Euro civarında.   Ama yine de ucuz. şikayetimiz yok. 


Hollanda'ya Turistik Vize


Evet, Covid-19 nedeni ile çok özel bi neden olmayınca gelinemiyordu ama 1 temmuz 2021 itibaren  2 kere aşı olanlar Turistik vizeye başvurabiliyor. ilgilenler  VFS global sayfasına  bi bakın. Şimdi Euro / TL 10 olduğu için tatil yapmak daha pahalı ama en azından uçaklar çok pahalı değiller. 1 ay sonraya sırt çantalı olarak istanbul -  Amsterdam - istanbul 80-100 euro arası satın alınabiliyor.  

otel rezervasyonu için meşhur Booking.com inceleyebilirsiniz. Amsterdam dışarısında 60-70 euro gecelik oteller bulunabilir yada merkezde 90 euro'ya kalınıcak güzel oteller var.  Dileyenler  AirBNB 'den  kendi yemeklerini pişirebilecekleri stüdyo  daire'ler yada Ailecek konaklayacakları daireleri temin edebilirler.

 

Ucuz uçak bileti için buradan güvendiğiniz bir şirketin   ( Pegasus Airlines, Sunexpress, Turkish Airlines /  Anadolujet )  gibi şirketlerin direkt websitelerinden de biletinizi alabilirsiniz.


Turistik gelicekler için uçak ve otel rezervasyonu iadeli olsun. Uçak için rezervasyon yetiyor vizeniz çıkarsa biletinizi alırsınız.  Eğer olurda vize alırsanız mutlaka ama mutlaka  dönüş biletinizi alın kapıdaki Gümrük polisinin canını sıkmayın ( şakalar espriler ) 


Şimdiden Hepinize mutlu bir haftasonları diliyorum, Güney Hollanda civarına gelenler çay kahvemi içmek isterse hayhay.


Bir dahaki blog'ta görüşmek üzere ve hoşça kalın.


Andaç.




Görseller telif hakkına sahip olabilir.





Yorumlar