Amerika Green Card çekilişi DV- 2023 - Ücretsiz Amerika Yeşil Kart çekilişi

 

© görseller telif hakkına sahip olabilir


Merhabalar.


Başlıktanda anlaşılacağı gibi bugün Hollanda değil ama şuan katılımı ücretsiz olarak devam eden Amerika Green Card  çekilişinden bahsedeceğim.  ( DV :  Diversity Visa ) 


Yeşil kart kısaca  : Size ve ailenize ( eşiniz çocuk )  süresiz oturum izni veren , rengide yeşile çaldığı için adını oradan alan kimlik kartı.


Bu bir çekiliş ve her ülkeden belirli sayılarda kişi alıyorlar. Bu yıl da anlaşıldığı üzere katılım çok olucak . Sizde dilerseniz katılabilirsiniz.


Bu yazıyı illa Yurt dışı olsun, nasıl giderim diye düşünenler için yazdım.


Çevremde  hali hazırda alarm halinde bekleyen dostları da bilgilendirdim ama çoğu kişi bana çıkmaz, nasıl form doldurucaz veya resim de lazımmış vs diye çemkiriyor.


şimdi  bi hayaliniz varsa sizin için  hayatınızdan max 30 dk alıcak bi formu doldurmayı zor sunmamalısınız ki bu bi başlangıç. Siz yurt dışına çıktığınız anda sizin girişimciliğiniz, çalışma ve başarma hırsınız ve cebinizdeki yeterli biraz nakit ile  tutunma oranınız bi yerlere gelme oranınız artıyor. Yoksa Yeşil kart yada Hollanda  MVV vizesi almanız sizin  hayatınızı olduğunuz yerden daha ileri seviyelere otomatik olarak çıkarmıyor. istek , Arzu, çaba ve çalışmak en önemlisi.  


o yüzden kafasına Yurt dışı'nı koymuş dostlara çekilişe katılmalarını  tavsiye ederim.


Ben youtube üzerinden çok detaylı  anlatımlar gördüm. sizinle de paylaşmak istiyorum. üstüne bi kaç ekleme yapıp geçicem. umarım bazılarının işine yarar.  Şimdiden katılacaklara bol şans.


Kredi : Ömür'e . Bravo Ömür 

Ömür adlı arkadaş gayet güzelce anlatmış. Formu dolduramam diye korkan arkadaşlara yardımcı olacaktır.

Öncelikle neler lazım ?

Çekiliş Ücretsiz. Biraz vakit gerekiyor. ilk defa başvurucaksanız eğer videoları iyice izleyin. yada yotube üzerinden videolara iyice  bakın ve  hazırlanın.

Kesinlikle bi Pasaport gerekiyor Formu doldururken Sizin Pasaportunuzun  bitiş tarihi ve pasaport numaranız gerekiyor. çocuklar için gerek değil. Zaten siz işaretleme yapınca onlar size gerekli soruları sorucaklar. örnek :  çocuk yada çocuklar için doğum tarihi ve yeri , fotosu gerekiyor.


Eşiniz ve çocuğunuz yada çocuklarınız var ise onların da Biometrik 5.1 x5.1  fotoları gerekiyor ama endişeye gerek yok aşağıda size bahsedeceğim program ile   bedavadab çözüyorsunuz.



Green card  resmi Başvuru sayfası


Fotoğrafım yok diye endişelenmeyin  bir Apple marka telefon kullanıyorsanız size ücretsiz vesikalık çeken bir program önericem : Biometric passport uygulaması

Bu programı yükleyip arka plan beyaz olan bi yerde ön kameranızı açın, uygulamadan  United States seçin o da size 5.1x5.1 foto ayarlayacak. çektikten sonra kendinize email atıyorsunuz. bu kadar basit. daha sonra gerekirse onun KB'sini değiştirebiliyorsunuz.  


irfanview

Eğer fotoğrafın  büyüklüğü fazla gelirse irfanview adlı programdan  örnek max 250 kb bi foto olması gerekiyor ise  programı tekrar ölçülendirip 240 kb yaparak uyumlu hale getirirsiniz. yani bi Fotoğrafçıya gidip 30-40 tl ödeyip amerika Yeşil kart uyumlu foto çektirmeniz manasız . ben evde 5 dk'da yaptım bu basit program  ile ayrıca  uyumunu da denedim . Gayet başarılı.


fotoğraf örnekleri sayfası

Photo tool ile dediğim program yada başka bi yazılım ile kontrolünü bu sayfadan yapıyorsunuz. uyum sağlıyorsa formu doldurabilirsiniz.


Formu doldurdunuz gönderdiniz artık sonuçları bekleyeceksiniz.  Bu kadar. En azından bi ufakta olsa ihtimal kazanma şansınız var.


Bekar olanlar çekiliş sonrası evlenip eşini de Amerikaya götürebilirler. Bana göre 2 kişi olmak daima bi güç. Size destek olur. 2 kişi az az da çalışsanız birikim yapabilirsiniz. Amerika'da yaşam ile ilgili bi sürü youtuber yada bloglar var. ilgilenenlere duyurulur. 


Tekrardan bol şans.


dip not :  Amerika'da  ortalama 8 milyon Hollandalı yaşıyor.  Türk sayısıda hemen hemen bi 300 bin kişiden bahsedilmekte.




mutlu bi hafta sonu dileklerimle


Andaç








Yorumlar