Hollanda'da Sel baskını ve Küresel ısısma ve 4. dalga paniği ve Seyahat yasakları

 

 Ⓒ copyright


merhabalar


Güneşsiz bir  Hollanda yaz günü.  Dışarıda hava 18 derece civarı ve kapalı.  Başlıkta da bahsettiğim yer olan Limburg bölgesi  ağır yağmurlar sonucu sel altında kaldı. Su seviyesi 1.5 metre civarında ve bi sürü maddi zarar var.   Limburg Şuan Kırmızı Alarm'da.  Ordu devreye girmiş siz düşünün. Aşağıda durumu özetleyebilecek Nos haber kaynaklı bir içerik bıraktım , bakmak isteyebilirsiniz.



 kaynak Nos haber. Limburg 

© görseller telif hakkına sahip olabilir


Uzmanların dediğine göre sıcaklığın 1.5 derece daha aşağı  düşürülemezse kuraklık ve kıtlık ile ilgili sorunlar başlayacağı ön görülüyor. Şuan pandemi ve Küresel ısınma Dünyanın en büyük problemi. Artık Tüm ülkelerin hep beraber bir konuda beraber olup çevre ve ısınma ilgili daha iyi çözümler alması ve  ivedi şekilde uygulamaya geçmesi gelecek nesiller için yapılabilecek en iyi şey gibi gözüküyor. ( IPCC , iklim değişiklikleri  Panelinde konuşulan bir şey ) 

Mesela Ülkemizde özellikle Konya ovasında aşırı su tüketimi nedeni ile belki de Mısır ekimine kotalama getirilmeli diye duymuştum.  ülkemizin de bu konu hakkında somut adımlar atması dileği ile.


Ülkelerin Normalleşmeye geçmesi ve  İspanya,  Portekiz gibi ülkelerde seyahat serbestisi ile insanların sürekli hızlı yer değiştirmesi ve Eğlence merkezlerinin açılması ile  Delta varyantı diye bilinen ve Corona'nın  şu  ana dek en tehlikeli varyasyonu vaka sayıları arttıkça Ülkeler Tekrar sınırlarını turistlere kapatmaya başladılar ve  bi çoğu da bu  konuda önlemler alıyorlar. AB şuan sınırları kapatma ilgili  yakın zamanda da görüşmeler başlaması muhtemel.


Hollanda Normalleşme ve Mekanların Açılışı ile ilgili bir içerik



Hollanda'da bir kesim Hollandanın çok hızlı Corona önlemlerini azaltmasını eleştirdi. Kulüplerin açılması ve sahte PCR testleri ile kulüplere giren gençler corona vakalarını arttırdı. 1.5 yıldır Corona ile ilgili yeterli doneler edildiğine göre artık daha mantıklı daha da kuralcı ve kontrol mekanizması yüksek ve kararlı adımlar atılmalı diye düşünüyorum. Adam PCR  negatif testi almış onu  Bizde GBT sistemi gibi kontrol edilecek bir ortak havuz kurulmalı. Fransa mesela Aşı olmayanlara yada PCR testi olmayanları restoranlara bile almıyor.  






Yazımın sonuna gelirken umarım iyisinizdir, Türkiye'nin ekonomik olarak zor günler yaşadığının farkındayım. Açıkcası sadece ekonomik değil bir sürü belirsizlikde cabası. Herkese sabır ve güç diliyorum.  Umarım yakın zamanda eski güzel günlere dönülücektir.  Sağlıklı günler dilerim.


Andaç





 Görseller telif hakkına sahiptir.




Yorumlar

  1. Hala aktif olduğunuzu görmek güzel, bilgiler için teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Blog'u takip eden nadir kişilerden birisiniz . mutlu günler.

      Sil
  2. Valla bir sürü kişi okuyoruz sağolun. insan her zaman bir şey yazamıyor. Selamlar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Merhabalar. Bloga gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. En kısa zamanda size geri dönüş yapmaya çalışıcam.

Saygılarımla.

Andaç Abi.