Hollandalılar iyi yüzücüler. Ama Neden ?

 

Copyright - Görseller telif hakkına tabi olabilir


Nasıl oluyorda Hollandalılar iyi yüzücü oluyorlar? 

Hollanda etrafı denizler ve yaşam yerlerinin etrafı kanallar, ırmaklar  ve her türlü sulak alan ile çevrili olduğu için çocuklar için aşırı bir tehlike arz eder.  Evinizin balkonundan ırmağa baktığınızı düşünün yada 10 metre ilerisi 1-2 metre derinlikle ırmaklar vardır. Bu arada bu yüzdendir ki Hollanda'da Araba  ile suya düştüğünüzde neler yapmanız gerektiğini de bilmeniz gerek ; dilenirse de özel bi araçla Test dersleri alınabilir. Neyse konuyu dağıtmadan   ülkenin her yerinde  Kapalı Yüzme kursları bulunmaktadır.  Çocuklar genelde okullara bisikletle giderler. Bisiklet yollarının yanı başı da ırmaklar ile çevrilidir.

Yüzme kurslarında bebekler için bile suya alıştırma parkurları vardır. Genelde çocuklar 4 yaşı itibari ile yüzme kurslarna giderler. A , B , C ve  1,2 ,3 Sertifikaları alınır.

Kısaca A sertifikası alan bir çocuk / kişi 50 metre boyunca kendi başına destek almadan hem sırt üstü hem yüz üstü yüzdüğünü kanıtlar.  Bu da kendini bir kanala düştüğünde kurtarmasına yeticektir.


iyi yüzmeleri ise, Avrupa ve Dünyadaki en uzun boylu  insanları arasında en zirvede oldukları için ,kulaç uzunluğunu da  en optimum kullandıkları söyleniyor. o yüzden iyi de yüzücülerdir. 


Pekala  Tüm Hollandalılar yüzebiliyor mu , Hayır! ortalama 2 buçuk aydır meşgul olduğum Yüzme Kursuna 2 tane de Hollandalı geliyordu. Buna da bayağı şaşırmıştım. Biz Başlangıç sınıfında olduğumuz için genelde öğrenciler Orta doğulu diyebilirim.  çok az da olsa Yüzme bilmeyen yada korktukları vb nedenler ile yüzme bilmeyenlerde var. Aaa Hollanda'da yaşıyor ve Yüzme bilmiyorsanız bi kursa yazılmanızı tavsiye ederim. Siz istemezseniz eğer varsa çocuklarınız için hayati önem taşımaktadır.  Çünkü  maalesef daima bi gölet, ırmak veya kanala düşme şansı var.  Sadece Amsterdam'da (  ortalama 150 kanal ) yılda 25 boğulma olayı ve  ortalama 400 ambulansın dahil olduğu kazalar yaşanmış. 


Benim gittiğim kurs 4 ders (  her ders 50 dk ) 37 euro idi.  Çocuklar için ise 4-5 euro  civarı olması gerek.  Yaşadığınız yere en yakın bi kurs websitesinden detaylı bilgiler alabilirsiniz.


Sürç-ü lisan ettiysek affola


Hepinize mutlu günler.


Andaç




Yorumlar