Corona Süreci ve Uçuşlar - Uçuşlar Ne zaman Başlayacak - Türk Hava Yolları - KLM - Sunexpress - OnurAir- Corendon - Pegasus - Lufthansa


© 


Tekrar Merhabalar.

Anneler Günü Pazar Gününden tekrar blogluyorum. Birazdan Kayın Valide ziyaretine gidiceğiz. Malum Anneler günü , Türkiye ile telefon ile görüştük, Aslen şuan Türkiye'de tatilde olucakken Corona illeti bütün planları değiştirip alt-üst etti.

Neyse Konumuz Uçuşlar , Ne zaman başlayacak bu uçuşlar ve son durum nelerdir.

Bir çoğumuzun önceden planladığı  veya yapmak istediği tatiller iptal oldu. Kimimiz gezi tutkunu , kimimiz iş için sürekli uçar kimimiz ise biz Göçmen ( Expat artık ne derseniz ) memleketine sevdiklerine uçmayı sabırsızlıkla bekliyor.

Eski bir uçuş fobisi  olan biri olarak uçmayı ( havalı bir kelime ) o kadar özledim ki anlatamam. 



Amsterdam Schippol Havalimanı Corona Güncellemelerine Buradan ulaşabilirsiniz. 



Kısaca özet atarsam;

-Maskeler zorunlu.

Özellikle Sağlık raporu ( Health Declaration ) zorunluluğu getirilecek, Sağlıklı raporu olmayanlar uçuşa alınmayacak.


Transavia 27 Mayıs'a kadar uçuşlar iptal

Corendon Airlines uçuşları 15 haziran'a kadar iptal.

Hollanda Bayrak taşıyıcısı KLM için de Buradan ulaşabilirsiniz. 3 temmuz itibari ile temel uçuşlar başlatılıyor. Bazı uçuşlar Kargo olarak devam edicek.

Geçen Biletim olan lufthansa şirketi bana son durum için email atmıştı. Onada şuradan ulaşabilirsiniz. 


Aslen Lufthansa genel kuralları ve olucakları ve beklenilecekleri özetle geçmiş.

 Neymiş onlar  bakalım?


-Havalimanı ve uçakta zorunlu maske.

-Gerekmedikçe otobüs ile biniş yapılmaması ama gerekirse 2x daha fazla otobüs kullanıcaklarmış. yine binişler * grup grup olarak yapılacakmış.

-Kısa yolculuklarda sadece şişe su verilicek, kabin içi yeme-içme kaldırılmış ve satış yaptıkları ürünlerden indirimleri kaldırmışlar. `:süpermarketler , biçok şirket ve mcdonalds corona nedeni ile indirim yapmıyordu`

- Hijyen konusunda kabin kuralları ve çalışanlar için genişletilmiş.

-Anladığım kadarı ile uçakta her koltukta her yolcu için bir hijyen kiti sunulucak.

-Kontaksız biniş deneyimleri sunulacak.

-Kabin içi verilen yastık vs kaldırılmış ve Business class için A la carte yemekte sonlandırılıyor. - Business class   için A la carte menü sonlandırılması ile beraber diğer kötü haber : lounge'ler kapatılıyor. ( hep ekonomi uçan beni etkilememiştir ) 

- Check in ve binişlerde bekleme de sosyal mesafe

- Havalimanlarında kolayca seçilebilecek sosyal mesafe çizgileri.

-Lufthansa yolcularına ücretsiz el bagajı tanımış.

Lufthansa ile beraber sanırım birçok havayolları şirketi benzeri kuralları kullanarak , çok yakında kapasitelerinin 50% - 60% kadarı ile uçuşlara başlayacağ
ı bariz duruyor.


Lufthansa hariç diğer şirketler içinde geçerli olarak Kabin görevlileri Maske ve eldiven kullanımı zorunluluğu gelicek.

Yine her uçuş sonrası uçağın dezenfektasyon işlemi gerçekleştirilmesi ( daha önceden de temizlenmiyor muydu diye sorduğunuzu duyar gibiyim ) Daha önceden önümdeki koltuğun arkasında bir bebeğe ait  kusmuk ile uçmuşluğum var. Para için hızlandırılan Boardingler ve Deboardingle're elveda.


Gururumuz THY Corona Güncellemeleri ve Hijyen Tedbirleri


Söylenene göre THY Haziran ayında 19 ülkeye uçuşlar yapmaya başlıyacak. Temmuz ve Ağustosta kademeli şekilde artıcaklar. 

Hayatımda ilk defa çok erkenden bir sürü tatil planlayan ben pişman oldum. Genelde son dakikacı olunca fahiş fiyatlara bilet alınıyor ama bu sefer tam tersi elimde benim ve ailemin bir sürü uçuş Kuponları olucak . Malum Şirketler batmasın diye  Devletler şirketleri kolluyorlar ve size iptal edilen uçuşunuzun ücret iadesi yerine kuponlar veriliyor 1 yıl içinde kullanılmayan kuponlar  ise ödemelere dönüşebiliyor.  Mesela kötülemek için değil ama Sunexpress şirketi ise ( Ailecek mağdur olduğumuz bir şirket ) iptal isterseniz paranızın ortalama 30% geri ödemesini yapıyor  yada  değerinde voucher / kupon  veriyor.   Pegasus için onlardan şahsen ilginçtir para iadesi aldım ama bu konuda AB oturumlu olduğum için belkide kıyak geçildi çünkü internette bir çok insanın  mağdur olduğunu biliyorum. Bu zorlu süreçte para iadeler ile geçen süreçler gerçekten baş ağrısı. hem tatiliniz hem ailenizi ziyaret edemeyecek oluşunuz ile beraber birde bu ekleniyor.



Sunexpress Corona güncellemeleri ve bilgilendirmeleri 27 Mayısa kadar Tüm iç ve Dış hat uçuşları iptal edilmiş. Bu süreç 15 haziran'a kadar uzayabilir. Websitesinden uçuşlara bakabilirsiniz.

Pegasus Corona Güncellemeleri ve Bilgilendirmeleri 31 Mayıs'a kadar Tüm iç ve Dış hat uçuşları iptal etmişler.

Corendon Corona Güncellemeleri ve Bilgilendirmeleri 14 Haziran'a kadar tüm uçuşlar iptal edilmiş. 
 


Şimdilik bu kadar.

O Güzel Bulutların üzerine tekrar çıkacağımız güzel günler dileklerimle.

Sağlıklı Günler.

Andaç.






© Görseller Telif hakkına Sahip olabilir.

Yorumlar