Doktor Civanım, Parasetamol herşeyim.




Merhabalar.

Öncelikle Herkesin Anksiyete yaşadığı, ölümü düşündüğü, her geçen gün bir başka Covid-19 önlemi alındığı,  özgürlüklerin haklı olarak kısıtlandığı, yediklerimizden, içtiklerimizden bile tad alınmayan zor zamanlardayız. Tüm dünya umarım bu krizi en kısa zamanda atlatır. 

Senelik iznimi Evimde hasta olarak geçirdim.  Gün itibari ile de ateşim var diye gitmedim ama yarın işimin başına dönücem ( ateşim çıkmazsa ) Bu arada neden Ateş'im çıkmazsa? Çünkü Hollanda'da ateşi olanlar ve tüm ailesi evde kalmak zorundalar (  gün itibari ile alınan basın toplantısına göre) 


Tabi biz Zorg sektörü denilen , Vital bir departmanda olduğumuz için biz çalışıcaz. En zor sektörlerden birisi bizim sektörümüz an itibari ile. birde Hastaneler tabiiki de.


Bu arada hastaydım, Covid-19 ile alakalı bir sürü yakınmalara sahiptim ama doktor ateşin 38'den yüksek değilse zahmet  bile etme dedi ( konuştuğumuz doktor ise bir bizde Ana sağlığı denilen huisarts ) Zaten Sağlık sistemi berbat olan bir ülke'de kendimi test ettirip covid -19 muyum değil miyim bilemiyorsun. o yüzdendirki Parasetamol senin bi  kankan, , içgüveysin veya sevgilin olur. Doktor hava civa burada. ( Türk doktorlar alınmasın ) Aldığım haberlere göre corona sonrası sırf bu nedenle Hollanda'yı terkedicek kişiler var. haksız da değiller. 

Politikacıların tek düşündüğü para. Biz  Zorg sektöründe çalışanlar ( bazısı çicek almış ) Doktor, Hemşire, Hasta bakıcıları, Yaşlı ve otistik veya Ailesi olmayan doğuştan engelli insan bakıcıları, Süpermarket çalışanları kuru bir  '' Teşekkür  '' aldılar. 


Bakan açıklıyor, Bir şeymi lazım, online sipariş et.

Cuma günü bir doğum günü hediyesi yollamıştım. Doğum günü sahibi şunu söyledi. Postacı kutu'yu kapıya bırakır ve zili çalar. uzaklaşır. sonra kapıdan  teslimatı aldığını görünce devam eder.


1.5 metre mesafe.. herkes birbiri  ile arasında 1.5 metre mesafe koymak zorunda.

Evinize 3 kişiden fazla ziyaretci çağıramazsınız.

Parti yapmak toplanmak yasak

Süpermarkette belirli mesafeler bırakılmazsa 4000 euro'ya kadar ceza kesebilecekler.

Evde birini ateşi varsa tüm ev ahali evde kalmak zorunda ( Zorg sektörü çalışanlar hariç ) 

Hollanda yeni aldığı kararlar ile 1 haziran'a kadar bu yukarıdakiler geçerli.

Restoran ve diğer sektörler için eski söylenilen tarih geçerli. duruma göre güncellenicek.

gerekmediyse bi kaç kişi beraber dolaşmanızı istemiyorlar. bulunduğunuz çevrede yürüyüş yapabilirsiniz ( zaten yasaklasa da insanlar yürürler diye düşünüyorum )


iş yerimizde de önlemler alınmıştı buna ek olarak kantine max 15 kişi aynı anda giricekmiş. birde bir masa da 4 sandalya koymuslar eskiden 10 sandalye vardı.

yine herkes birbirine mesafe bırakmak zorunda.

Satış yaptığımız ürünleri tek tek poşetlere koyuyormuşuz ( 10 gündür işte değilim )  insanların bir ürünü ellemesini engelleyemiyecekler.

Bir ürün doldururken yanımıza kasalar koyup insanların yaklaşmasını engellememiz gerek. en önemlisi biizm hasta olmamamız gerekli.  bu şartlarda çalışmak çok zor olucak ama şuan için yapılıcak birşey yok.

Son olarak Hollanda hükümetini daha erken sınırları kapama ve tüm uçuşları durdurmadığı için kınıyorum.  Resmi kaynaklardaki corona virüsü ile ilgili rakamlar sizi yanıltmasın. Eminim bir sürü insan hasta ve ölümcül (  aşırı nefes darlığı  ) yaşamadığı için ve acile gitmediği için ve test'e tabi olmadığı  için size sunulan çetele'de gözükmüyor. 

Covid -19 gayet ciddiye alınması gereken bir  virüs idi. Herkesin bağışıklık kazanması fikri tamamen cahilce, ahmakça ve insan sağlığını hiçe saymak olduğunu düşünüyorum.


Hollanda'da  ırkçı diye bilinen  ' Geert Wilders '' ülke için alınan kararların geç ve yetersiz olduğunu  bir çok defa dile getirdi.   


Evde geçirdiğim zamanlarda filmler izledimi oyunlar oynadım , Bahçe çalışmaları ve  mini sera ile ekimler yaptım .



Belki yazıcak çok şey var ama Şimdilik  benden bu kadar.

Evinizde , Sevdiklerinizle güvende kalın. Ekmeğinizi bile gerekirse kendiniz yapın markete gitmeyin. evinizde olanlar ile yetinin ve umarım  en kısa zamanda  şu covid-19 azalarak biter. 



Sevgilerle.


Andaç 



Edit : biri 2020'yi iyileştirsin yada komple silebilir mi acaba?




Yorumlar