Adına Şarkılar ,Şiirler yazılan, Ağıtlar yakılan Corona. Sal bizi artık N'olur!!!





Merhabalar Sevgili Okurlar.

Yorucu bir gün sonrası eve geldim. Süpermarket( Hiper diyebiliriz aslında )'te çılgın geçen bir başka gün.  Mesai arkadaşları Tuvalet kağıdı ve havlu bölümünü doldurmaktan usanmadılar . Un çoktan bitmişti ve makarna rafları sürekli doldurmak ile meşguller.  Ekmekler'de normal saatinden daha erken saatlerde bitti.


Hollanda bugün itibari ile bir çok yeni tedbirler aldılar. Hanım amatör futbolcu aslında eski bir milli takım oyuncusu da. idmanlar ve maçlar nisan'a  kadar ertelendi / iptal oldu.  Gün itibari ile Hollanda'da daha çok Corona konuşulur oldu. Bir  Virüs  ve onunda yeni versiyonları ve yaratılan Kaotik ortam... Kesinlikle bu. Sokakta yürürken ölme şansımızın daha çok olduğu kanısındayım fakat Corona'yı da önemsemiyor değilim.

Bugün işyerimizde kağıt asmışlar Kasalara. Daha hijyenik bir alış-veriş  için pinpass ile ödeme yapın ( banka kartı ) diye. Bizim çalıştığımız şirkette kasa sistemi zaten sadece nakit parayı kasiyer alıp makineye yerleştiriyor para üstü otomatik çıkartan bir sistem yine aynı şekilde bozukluklar müşterinin önündeki bir alana düşüyor. Bu sisteme sahip olmayan süpermarketlerde var tabi onlarda geçen bir tanıdık parayı önüne doğru bırakmışlar, Normalde Hollanda'da par ave fiş elinize bırakılır. tabi bana bu Türkiye'deki bilimum süpermarkette çalışanları getirdi. genelde suratıma fırlatılırdı Türkiye'de. Şaka bi yana uygulamaya ben şaşırmadım ama Hollanda'da büyüyen yaşayanlar çok şaşırmış. 

Bu arada Hollanda'da şuan'a dek 711 vak'a ile karşılaşılmış. daha geçen 400 dü ve bugün sadece 100 küsür daha eklenmiş buna. bugün genç çalışanlarımızdan birinin Eftelling ( Eğlence parkı , lunapark gibi diyelim ) ziyaretleri iptal olmuş.  Eindhoven taraflarına giden olursa 2 hafta işe gelmesin denildi. Bize de Fransa'ya gidicektik ve Giderseniz 2 hafta karantina'da evde takılın gelmeyin dendi ücretsiz  izine çıkartırız demişlerdi.



Bir çok Avrupa maçları seyircisiz yapılıyor ve bir çoğu ertelendi.

Bir az evvel tanıdığa Holland Casino'nun 21 mart'a kadar kapandığı email ile iletilmiş.

Günlük E-Haber takip ediyorum .Etmesem eğer Sourtimes'de zaman geçirdiğimden gündemi yakından takip edebiliyorum. Türkiye'de de an itibari ile okulların kapandığı duyumlarını aldık. Bu haftasonu'ndan sonra maçların seyircili oynatılacak. Tabii önemli maçlar var haftasonu. Kimine kıyak kimine zulüm olucak . Türkiye'de bunun olmasına şaşırmadım , Futbol bizde çok ama çok önemli bir temaşa.



NBA 


Basketbol  müsabakaları iptal edilmiş. Aslında ne var ne yok seyircisiz ve iptal edilmiş. Bende şimdi kendimi felaket tellali gibi hissetim.

Açıkcası Corona / covid -19 yada yeni tür Corona ve haberlerinden yoruldum ve usandım diyebilirim.


ilginç birşey oldu az evvel, Hanım kanalı değiştirme sakın dedi nerdeyse tüm Hollanda'da ulusal tv yayınları kopmuş.


Az evvel Youtube'de gördüm , Çinli eleman Hollandalılar işte bize ırkçılık yapıyor gibisnden, Çin yemeği  yeme,  Maskeni çıkarma , el  ile tokalaşma , Corona vs vs diye adam çok alınmış.  virüs Wuhan'da ortaya çıkınca insanlar espri de olsa takılıyor bazıları çok ciddiye almış. Hollanda'da en az 3-4 şarkı duydum Corona ile alakalı. Türkiyem'de de bir sürü şiir yazmışlar.


KNVB

Tot en met 31 maart geen voetbal in Nederland
Al het voetbal in Nederland wordt tot en met 31 maart afgelast. Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald en het amateurvoetbal tot nader orde worden uitgesteld. De KNVB adviseert alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren.

31 Mart'a kadar futbol oynanmayacakmış.


Bu Haftasonu istanbul'a tatil'e gidicez. Maskelerimi hazırladım. Uçaklarda belirli önlemleri alıyormuş.  işyerim'den istanbul'a gidebiliriz diye izin aldık. Bana kalsa pek evden çıkmak istemem çünkü 1 hafta tatilim var ve Hollanda'da havalar süper olucakken Türkiye'de havalar soğuyacak ve Okulların tatil olması ile aslında insanların AVM'lerde birbirine Virüs geçirme şansları artıcak diye düşünüyorum. Sonuçta AVM'deki hava temizleme filtreleri ne kadar yeterli oluyor bu virüs için pek bilemem aramızda bir uzman bizi aydınlatırsa mutlu da olurum.

Umarım Virüs'süz gider geliriz. Biraz Türk yemekleri , Eş- dost ziyaretleri, nasip olursa birazda güneş şahane olur.


Sabrınıza  minnettarım.


Sağlıklı günler.


Andaç.


Görseller telif hakkına tabi olabilir.

Yorumlar