Bi Ciara eksikti ! Ne Kötü bir Yılsın sen 2020 - Hollanda'da Kayıtlı Beraberlik Veya Evlilik



Selam.

Size uzun bir aradan beri yazmadığımın farkındayım fakat hem ailemizde hem ülkemizde ( hatta dünyada meydana kötü gelen haberlerle beraber burayı biraz boşladım.

2020 başladığından beri üst üste kötü haberler aldık.  iran uçak düşürdü 180e yakın insan hayatını kaybetti. Bildiğiniz gibi Amerika ile İran birbirine giriyorlardı. İngiltere ( UK ) Tamamen AB'den çıktı.

2 tane aynı aileden yakınımı üst üste kaybettik. Bunlar olurken Corona virüsü tehlikesi dünyayı sardı. Daha geçen bildiğiniz gibi Flypgs uçağı pistten çıktı ve 3 tane vatandaşımızda hayatını kaybetti. Yine aynı gün Van'da 2 kez çığ düştü Bahçesaray'da düşen çığda'da 41 şehitimiz oldu.  Bundan Evvel Elazığ ve Malatya depremlerinde yine 41 vatandaşımızı kaybettik. İdlib'te Terör örgütleri saldırısında 8 şehit verdik. 

Yine Doğup büyüdüğüm izmir ve civarında depremler oldu.  Aslında sadece Ege değil tüm yurt beşik gibi sallanıyor diyebilirim. O da yetmez gibi 9 şubat  2020 günü itibari ile ingiltere, Belçika , Hollanda gibi  yani kuzey denizi kıyısındaki ülkeleri Ciara Fırtınası  çevreledi. Henüz fırtına dinmedi ama bir sürü kaza meydana geldi. Avrupa'da bir çok ülkede maçlar ertelendi.  Bu fırtına hızı Saatte 129 km'ye ulaşan çılgın bir fırtına. Aynı anda şuan yağmur ve hortumsu şekilde esiyor ( aslında esiyor kelimesi yetersiz kalır bildiğin çıldırıyor )




Dün akşam 5 gibi çalışdığımız yerin ekmek rafı boştu. Bu turuncu alarmı 1 hafta evvelden almıştık.  o yüzden Pazar günü Hollanda'da nerdeyse herkes evinde tutsak geçiriyor diyebilirim. Gerçi En kötü günümüz böyle olsun. 2020 henüz yeni başladı umarım daha da kötü haberler gelmez.


Geçen hafta geleneksek Su temizleme vergimi ödedim 280 euro ( geçen yıldan 10 euro  daha zam gelmiş... )


Ocak ayında işler Noel ve Yeni yıl dolayısı ile biraz yavaşladı. iyi de oldu, Noel'de çok yoğun çalışmıştık. Hemen yakında Sevgililer  Günü  ve akabinde Paskalya için hazırlıklar var. Paskalya evveli Hanım ile bi aksilik olmazsa Fransa'ya ( Nice'e ) gidicez.  Bu yıl tatilim çok. Güneşe ve Sıcak havaya olan ihtiyacı size kelimeler ile anlatamam. Şaka maka 15 aydır  Burada yaşıyorum. Yanılmıyorsam 3.5 yıllık daha oturum ve çalışma iznim var. ( Bu izni uzattıracak belgeler ve duruma sahibim  )

Bu arada  Hollanda'dan Türk Vatandaşlarına kötü haberler geldi.  Yeniden Dil sınavı ve Uyumluluk Sınavı gündemde.  Hollanda'ya  1 ocak 2021 'den sonra gelicek Türkler Kalıcı Oturum izni durumunda bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce gelen Dostlar endişe yapmasına gerek yok tabi ama yeni gelicekler ileride Holland'da kalıcı oturum izni almak isterse bu zor ve meşakatli sınavı geçmek zorunda kalıcak.  ( Bu  sınav  Biz TC vatandaşlarına 2011'de kaldırılmıştı )  Şuan için karar'a itiraz yok gibi ama ileride dava açılıp kazanılacağı kanısındayım ama belli de olmaz. Eğer Bu tarafa kalıcı gelmeyi düşünüyorsanız Randevularınızı ve Belgelerinizi hazırlayın ve 2021 öncesi gelmeye bakın derim.





Hollanda'da Kayıtlı Beraberlik ve Evlilik  ( Trouwen en Geregistreed Partnerschaap ) 




Bir başka blog'ta yazmak istiyordum ama Bu blog boş geçmesin diye aklımdayken yazayım dedim. ( ufukta Evilik mi var Andaç dediğinizi duyar gibiyim. ) Öncelikle kendi durumum Samenwonen ( Beraber  Yaşama diye geçiyor ve bana  Gerekli prosedürleri tamamlayıp başvuru sonrası 5 yıllık Oturum ve Çalışma izni verilmişti ) Şuan için bu şekilde yaşıyoruz.

 Hollanda'da Evlilik veya Kayıtlı beraberlik için Belediye'den randevu almanız lazım. Kayıtlı Beraberlik ve Evlilik size ileride belirli bir oturum sonrası ( yanılmıyorsam 4 yıl ) Hollanda Vatandaşlığı getirebiliyor.  Bu kayıtlı beraberliği bir çok ülke tanımıyabilir.  Bu Kayıtlı beraberlik ( Geregistreed Partnerschap )  ücretleri de 350 ile 711 euro arası.  Bu başka belediyede fiyat farklılığı gösterebilir. Bu 15 dakikalık Nikah töreni  gibi bir salonda ilişkinizi belgelemek  Hafta içi ucuzken haftasonu iki kat daha pahalıdır. 

 Fakat Hollanda'da ücretsiz Evlenebilirsiniz.   Ücretsiz olanı seçerseniz size ortalama 6 ay sonraya bir tarih verebilir sistem. Ama üşenmeden Hollanda'daki diğer Bölgeleri de kontrol edip daha yakına bulabilirsiniz. Fakat Bu  Nikah Töreni için içeriye kamera- Fotoğraf makinesi ve Sevdikleriniz  yada dostlarınız içeriye alınmayabilir. Siz ve Şahitleriniz  max 10  dakika içinde evlendirilirsiniz.  Eğer salon'a Sevdikleriniz / dostlarınız gelsin Fotoğraf  makinesi / Kamera sokulsun diyorsanız kesenin cebini açmanız gerektir. Yine ücretsiz seçenekte 1 şarkı bile olsa çaldıramazsınız.  Evlilik cüzdanınızı ( Trouw Boekje )  kalite kalite ( kabı deri olan farklı normal olan farklı ücrette ) sipariş edip kendiniz ödemeniz gerekir.  Yine ücretsiz evlilik haftanın sadece bir günü max yarım  için rezerve edilebiliyor yine  Dini bayram ve tatil günlerinde yapamazsınız. Şimdi gün baksanız şanslı iseniz bi 2-3 ay sonraya tarih alabilirsiniz.

Bazı Ekstralar belirlenmiş, Mesela seronomilerde kırmızı halı  ( Rode Loper ) kullanmak isterseniz bi 100 euro daha çatlatmanız gerekicektir. yine Anne baba harici tanıdık gelsin diyorsanız bi 35 euro daha isterler.  Bunun gibi değişik ücret tarifeleri var.

Şartlar:  2 kişininde 18 yaş üstü olması ve en az 2 max 4 şahit ( Getuigen )  getirmesi gerekir.



Bu konuda Hollandaca Resmi kaynak



Kötü başladık ama Blog'u Kötü bitirmek istemedim. Umarım daha kara geçen bir yıl olmaz. Ülkemize ve Dünyamıza sağlıklı barış dolu , bereketli  kalan bir 2020 dilerim.




Unutmadan 2 mart'ta Ehliyet sınavım var bana Şans dileyin çünkü ihtiyacım olucak.




Bir dahaki Blogta buluşmak üzere.


Esen Kalın.

Andaç.











Yorumlar