Hollanda'ya Taşındım , İlk ne yapmalıyım? MVV kimlik kartı almak ve ikametgah'a başvurup BSN numarası almak

©



Merhabalar ( hoi hoi )

Hollanda'ya Hoş Geldiniz.

Hollanda'ya gelişiniz yani MVV vizeyinizin onay'ı sizi davet eden partnerinizin sahip olduğu takip numarası ile kontrol edildi yada ind.nl ofisi aranıp güzel haberler alınıp vizeniz onaylandı. Tebrikler :D

Yapmamız gereken ise konsolos randevusu alıp oraya bize Hollandaya getiricek geçici ' D ' vizesi bastırtmak ( 1 hafta süren bir periyod ) akabinde yine başvurduğunuz yerdeki resim Hollanda makamlarında Size burdaki kimliğiniz yerine geçicek olan MVV kimlik kartınız oluşmasını sağlıyacak.

Yine henüz Türkiye'de iken vizeniz elinize geçti ve artık Hollanda'ya gelmek üzeresiniz, o halde hemen size en yakın bir  ind.nl ofisinden bu utrecht, Den haag , amsterdam vs olur. bir Randevu alıp kartınızı almak. bu kartı Hollanda'ya geldiğiniz ertesi güne denk getirmeniz faydalı olucaktır.

Hollanda'ya geldik ve MVV kartımızı da aldık, Nihayetinde  Partneriniz  ( Eş, evlenmemiş Sevgili yada Kayıtlı partner ) bağlı bulunduğunuz Gemeente ( Belediye ) ye ev kontratı , pasaportunuz, ( fotokopi alıcaklardır ama unutmayın hollanda'da örneğin bir trafik polisi de ehliyet fotokopisi alamaz ve kime bir kimlik veriyorsanız üzerine neden verdiğiniz yazmanız hukuki hakkınızdır ) size verilen bu MVV kimlik kartı ile başvuruları yapıyorsunuz. oraya oturduğunuz eviniz kontratı da gereklidir. işlemler tamamlanıp 5 iş gününde ( 7-10 gün arası ) artık Hollanda'da sizin için TC. kimlik numaranız neyse o olan, BSN numaranız çıkıcaktır.

Bu BSN numaranız çıktıktan sonra artık, herhangi bir  Bankada bir hesap açtırabilir, bir işe başlayabilirsiniz.
unutmayın , Hollanda gibi bir ülke'de en önemli söz Vakit nakittir ( Huur is Duur ) en kısa zamanda buradaki kağıt işlerinizi tamamlayıp adapte olmaya bakın.

Hollandalılar ingilizce bilirler ama bu ülkede yaşıyorsanuz bu ülke'nin resmii dilini öğrenmeniz sizin için hep faydalıdır.
Ve şimdi Artık, Hollandaca Öğrenmeye başlayın.

Tekrar  ' Güneşin bile bedava batmadığı Güzel Hollanda'ya Hoş Geldiniz ! ' :)

Saygılarımla.

Andaç Abi.



Not : Kullanılan resimler telif hakkına sahip olabilir© 

Yorumlar

  1. Selamlar, her yerde yanlış geçtiği için düzelme ihtiyacı hisssettim, o numara BCN değil BSN. Açılımı da burgerservicenummer bizdeki TCKN gibi bir şey.

    Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , Düzeltme için çok teşekkür ederim.
      Teşekkürler @redplay

      Sil
    2. Merhaba size ulaşabileceğim bit iletişim varmi ? fatihceylanistanbul@gmail.com bilgi verirseniz sevinirim

      Sil
    3. Merhaba. Biraz geç oldu kusura bakma ama hala sormak istersen buradan ( @dj_sammy248@yahoo.co.uk ) ulaşabilirsiniz. Selamlar.

      Sil

Yorum Gönder

Merhabalar. Bloga gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim. En kısa zamanda size geri dönüş yapmaya çalışıcam.

Saygılarımla.

Andaç Abi.